JCB investeert 10 mln £ in productiefaciliteit

Twello, 6 februari 2017

JCB investeert 10 mln £ in productiefaciliteit

Om de efficiëntie te verhogen en kwaliteit te kunnen blijven garanderen, heeft JCB Power Systems 10 miljoen £ geïnvesteerd in de uitbreiding van haar fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Met de installatie van nieuwe CNC machinecentra, is JCB nu voor het eerst in staat om zelf cilinderkoppen, motorblokken en bedplaten te produceren. Begin 2017 gaan de rigoureus geteste centra in gebruik worden genomen en kan in slechts 5 minuten accuraat een complete set machineonderdelen geproduceerd worden.

Al sinds 2004 ontwerpt en produceert JCB Power Systems dieselmotoren (55kW – 225kW) voor de industriële en agrarische sector. In eerste instantie ten behoeve van hun eigen machines, inmiddels voor bedrijven over de hele wereld. Sinds die tijd zijn al meer dan 400.000 JCB DieselMax en JCB EcoMax motoren geleverd. Nu ook de belangrijkste onderdelen in eigen beheer geproduceerd kunnen worden, kan de productiecapaciteit worden uitgebreid tot 45.000 motoren per jaar.

“Deze miljoenen investering in in-house productie geeft ons rechtstreekse controle over specificaties, kwaliteit en kosten van de belangrijkste onderdelen. Dit is een grote stap vooruit voor JCB Power Systems en een belangrijk stuk van de puzzel om klasse motoren tegen concurrerende te prijzen te kunnen blijven produceren”, aldus Alan Toley, JCB Group Director for Engines.

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. is de importeur van JCB motoren voor de Benelux.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Brinkmann & Niemeijer

Brinkmann & Niemeijer Motoren BV (B&N) is in Twello gevestigd en heeft een lange en rijke historie sinds de oprichting in 1828. In 1910 werden al de eerste dieselmotoren en kort daarna de eerste aggregaten verkocht. Vandaag de dag is B&N nog altijd de aangewezen partner voor een inmiddels breed gamma aan betrouwbare (brandstof besparende) dieselmotoren voor verschillende toepassingen. Daarnaast is B&N leverancier van zowel marktconforme als klantspecifieke pompsets, powerpacks en aggregaten, die in eigen beheer worden ontwikkeld, samengebouwd en ingeregeld.

Kijk voor meer informatie op www.bnmotoren.nl en www.jcb-motoren.nl

Direct contact opnemen