JCB introduceert zuinige robuuste 3.0 liter motoren

Twello, 6 februari 2017

JCB introduceert zuinige robuuste 3.0 liter motoren

Ruim 12 jaar en 400.000 dieselmotoren verder, kondigt motorenfabrikant JCB Power Systems deze maand een nieuwe lijn brandstof besparende 3.0 liter motoren aan: de JCB430 DieselMax.

De 4-cilinder JCB430 DieselMax is speciaal ontworpen voor mid-range constructies en industriële toepassingen. Sinds JCB in 2004 begonnen is met in eerste instantie het produceren van eigen machines, is de JCB430 DieselMax de derde lijn JCB-motoren die wordt geïntroduceerd, volgend in het rijtje van de 4-cilinder 4.4/4.8 en 6-cilinder 7.2 liter modellen.

De JCB 4.4 liter EcoMax motor was al zuinig. De nieuwe 3-liter JCB DieselMax verbruikt echter nóg eens 8% minder brandstof en is daarnaast 30% lichter. “De introductie van deze hagelnieuwe JCB430 3-liter dieselmotor tilt de productiviteit en milieuvriendelijkheid van onze motoren naar een compleet nieuw niveau, in het bijzonder wat betreft brandstofverbruik”, aldus JCB CEO Graeme Macdonald.

Met een vermogen van 55kW (74hp), produceert de 3.0 liter motor - gemeten op Stage IIIB/Tier 4 Final - een indrukwekkende 400Nm koppel bij een toerental van 1300 rpm. De motor voldoet zelfs zonder kostbaar roetfilter, AdBlue of enig ander additief aan de huidige emissie-eisen. De JCB430 is daarnaast ontworpen om te voldoen aan de Stage V emissie-standaarden en zal in de toekomst leverbaar zijn met additionele power ratings.

De montage interfaces van de JCB430 3.0 liter motor zijn gelijk aan die van de grotere 4.4 en 4.8 liter motoren, waardoor installatie in bestaande apparatuur mogelijk is. Ook de HD PTO mogelijkheden van de grotere JCB motoren blijven behouden. Verder worden kleppen in de JCB430 automatische gesteld en wordt de motor met geïntegreerde gloeibougies geleverd voor een snellere koude start.

Doordat de JCB430 motor geen speciale oliën, roetfilter of additieven nodig heeft, biedt deze nieuwste telg uit de DieselMax familie een zuinige, robuuste, compacte en duurzame motoroplossing.

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. is de importeur van JCB motoren voor de Benelux.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Brinkmann & Niemeijer

Brinkmann & Niemeijer Motoren BV (B&N) is in Twello gevestigd en heeft een lange en rijke historie sinds de oprichting in 1828. In 1910 werden al de eerste dieselmotoren en kort daarna de eerste aggregaten verkocht. Vandaag de dag is B&N nog altijd de aangewezen partner voor een inmiddels breed gamma aan betrouwbare (brandstof besparende) dieselmotoren voor verschillende toepassingen. Daarnaast is B&N leverancier van zowel marktconforme als klantspecifieke pompsets, powerpacks en aggregaten, die in eigen beheer worden ontwikkeld, samengebouwd en ingeregeld.

Kijk voor meer informatie op www.bnmotoren.nl en www.jcb-motoren.nl

Direct contact opnemen