Noordkaap Challenge voor het goede doel.

Noordkaap Challenge voor het goede doel

Het thema van 3FM’s Serious Request is dit jaar “Laat ze niet stikken”. Brinkmann & Niemeijer Motoren BV steunt het rally-team met ondernemers Roland van der Vlak en Teun van Santvoort die met een Simca 1000 uit 1974 de Noordkaap Challenge rijden.

 

Met een oldtimer naar de Noordkaap

Met een Simca 1000 Rallye uit 1974 in dertien dagen naar de Noordkaap en terug. De ondernemers Roland van der Valk en Teun van Santvoort staan woensdag 7 december in Hilversum aan de start van de Noordkaap Challenge. De rally van ruim 7500 kilometer gaat via de Noordkaap terug naar Nederland. Met deze tocht zamelen de twee geld in voor het goede doel van Serious Request van 3FM dat zich dit jaar inzet voor jeugdige slachtoffers van de stille killer: longontsteking, onder het thema “Laat ze niet stikken”.

 

Rally rijden met een oldtimer

“Onze grootste uitdaging? De auto op tijd klaar krijgen voor de race”, vertelt Teun van Santvoort. “Roland is nog druk aan het sleutelen. Het is heel spannend om met zo’n oud beestje te gaan.” Het tweetal maakt het zichzelf niet makkelijk door een oldtimer als vervoermiddel te kiezen. “Het is een kleine auto met weinig comfort. Onderweg kunnen we te maken krijgen met temperaturen tot -30°C, maar we hebben geen stoel- of stuurverwarming. Wel hebben we noodverwarming om te voorkomen dat de motor bevriest.”

 

Geld inzamelen voor het goede doel

De afgelopen maanden stonden niet alleen in het teken van het opknappen van de auto, maar ook is er van alles verzonnen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. “We hebben bijvoorbeeld onze eigen kruidenlikeur ontwikkeld en daarnaast zijn er verschillende mensen én bedrijven, zoals Brinkmann & Niemeijer, die hun steentje bijdragen“, aldus Van Santvoort.

 

Kijk voor meer informatie over het avontuur van Roland van der Valk en Teun van Santvoort op www.teamrally3.nl  of www.facebook.com/teamrally3.

Direct contact